Плъзгащи се врати - универсално решение

Плъзгащите се врати са вече задължителен елемент в интериора – като врати на стаи, на ниши, на мебели. Удобството на отваряне и затваряне, както и пестенето на място, са причините, поради които дизайнерите и собствениците на домове избират този вариант на врати в дома си. Освен това плъзгащите врати са и привлекателни декоративни елементи.

Плъзгащи врати в голяма стая

Изберете този вид врати за разделяне на стая на две зони, когато не само дължината, но и ширината на стаята е голяма. Когато искате да подчертаете обемността на стаята, приберете вратите. А когато трябва да скриете едната зона, например ако това е спалня и ви предстои да ви дойдат гости, затворете вратите.

Портални плъзгащи се врати
Когато в малко жилище трябва да отделите зона с врата

В малкото жилище всяко пространство в повече е важно. Направете икономия на място с плъзгащи врати, за да отделите ниша или част от стая при необходимост.

Когато в малко жилище мебелите са почти до стената с вратата

В малко жилище или малка стая има малко място за мебели. Диванът или шкафът са почти плътно до стената, в която е вратата. Обикновената врата ще създаде неудобства. Но плъзгащата се врата няма да отнеме от пространството и е подходящият вариант.

Плъзгаща се врата за удобство в кухнята

Когато кухнята и дневната са в една голяма стая, като отделни зони, е много важно да отделяте кухненската зона при обработване на продукти и готвене. Порталната врата е отлична за тази цел.

За врата, излизаща на малка площадка на стълбище

Когато площадката на стълбището е малка, не е никак подходящо да се постави обикновена врата. При отваряне и затваряне тя ще заема голяма част от площадката. А плъзгащата се врата ще помогне за избягване на това неудобство.

Когато трябва да се направи визуална корекция

При тесен отвор за врата използването на две плъзгащи се крила е много удачно. Крилата не трябва да влизат в отвори в стената. Когато са прибрани настрани, те създават впечатление за по-голяма ширина на отвора на вратата. За допълнителна илюзия за повече ширина над отвора може да се оформи арка.

Визуалната корекция може да се постигне не само по ширина. Ако отворът за вратата между две стаи или две зони е с голяма височина, тя може визуално да се намали, като крилата на вратата са с по-малка височина и над тях остава свободно пространство.

Декоративна функция на порталните врати в жилището

Плъзгащите се врати в интериора – портални врати, са не само незаменимо удобство в много случаи. Те могат да придадат блясък и красота с избор от различни видове стъкло. Всеки от тези видове има своята красота – и лакобел, и мате стъклото. Ако предпочитате по-голяма декоративност, можете да изберете например остъкляване с лакобел стъкло с матирани орнаменти.

Портални врати
Плъзгащи се врати за удобство и стил

Плъзгащите се врати са удобство, с което вече всички са свикнали. Мебелите с такива врати, както и интериорните решения за зониране и визуална корекция са сред редовните предложения на дизайнерите. Много елегантност придават вратите с остъкляване. Декоративните елементи по стъклото са стилен начин на украса за интериора за тези, които желаят да постигнат ненатрапчиви и стилно издържани декорации.


« Назад към всички публикации