Вградени гардероби: 5 стъпки към перфектното съхранение

Не оставяйте нишите в помещенията неизползвани, ако са достатъчно дълбоки, за да се поместят в тях вградени гардероби с проектирани според вашите нужди отделения. Организирането на дрехите, бельото и дребните вещи в спалнята и детската стая е много по-лесно, когато разполагате с полезна мебел за съхранение като вграден гардероб. Превърнете нишата в коридора във функционален гардероб с плъзгащи се врати, които освен че спестяват място, могат да служат и като голямо огледало.

Заложете на вградени гардероби с плъзгащи се врати

Изборът на плъзгащи врати за гардероба е модерно и практично решение, тъй като няма нужда да се оставя празно място за отварянето им. Този вариант е идеален за малка спалня, където пестенето на пространство е необходимост, за да могат в нея да се поместят по-голямо легло и нощни шкафчета, и по възможност тоалетка. Ако вратите на вградения гардероб са огледални, стаята ще изглежда по-светла и по-просторна, а това определено е полезен визуален ефект, когато площта е ограничена.

Вграден гардероб в ниша

Оползотворете цялата ниша

Осигурете си максимално пространство за съхранение, като поръчате изработката на вграден гардероб от пода до тавана и от стена до стена. Първоначално може да не успеете да го запълните изцяло, но съдържанието му постепенно ще се увеличава с всяка изминала година и по-късно даже ще ви се наложи да се разделите с част от дрехите завинаги, за да освободите място за нови.

Поръчайте вграден гардероб с конфигурация за двама

Ако вие и вашият партньор се нуждаете от нееднакви отделения за съхранение, може да е по-удобно да поръчате различни дизайни за дамската и мъжката половина на вградения гардероб. Така всеки ще разполага с отделна конфигурация, проектирана за неговите индивидуални нужди. Дамската част непременно трябва да включва отделение с високо монтиран лост за дълги рокли и палта.

В мъжката половина лост за дълги дрехи може да не е необходим. По-практично е да се предвидят повече лостове за къси окачени дрехи, като сака и костюми. Планирайте и плитки чекмеджета за бельо, както и по-дълбоки за обемни дрехи като пуловери и жилетки. Вратовръзки, бижута, гримове и други дребни вещи ще съхранявате по-удобно и подредено, ако поставите разделители в предназначените за тях отделения.

Изберете подходящ дизайн за вратите

След като сте готови с идеята за оптималното вътрешно разпределение, остава да помислите и какъв цвят и материал на гардеробните врати ще подхождат на интериора в спалнята. Изберете повърхност, която допълва стила на останалото обзавеждане. Плъзгащите врати с дървесен декор са елегантно решение, което внася усещане за неподправен уют в помещението. Лъскавите врати от непрозрачно матирано стъкло са подходящ избор за съвременната спалня с изчистен дизайн. Цветът им може да е дискретен и да се слива с тона на стените, или да е дързък и да притегля мигновено погледа. Може да заложите на смели комбинации от два контрастни цвята, или да съчетаете дървесна и огледална повърхност.

Вграден гардероб с плъзгащи врати в два цвята

Добавете модерно осветление в гардероба

Осветлението е важен детайл, който не само осигурява удобство при подреждането на дрехите във вградения гардероб, но и добавя доза лукс. LED лампите със сензор за автоматично включване са съвременно решение за осветяване на вътрешното пространство. Разполагат с презареждаща се вградена батерия и се монтират лесно чрез залепване на желаното място. Тези лампи се включват автоматично при отваряне на вратата на гардероба за достатъчно дълъг интервал от време, така че лесно да намерите търсеното облекло, след което изгасват.


« Назад към всички публикации