С какво обзавеждане за спалня да съчетаем стени в прасковен цвят

Цветът праскова е топла и привлекателна багра, подходяща както за фон в декора на дома, така и за свежи акценти. Многобройните нюанси на прасковения цвят позволяват реализирането на разнообразни интериорни идеи. Ако сте решили да боядисате стените в спалнята или детската стая в прасковен нюанс вместо в традиционното бяло, ще е необходимо да подберете мебелите и аксесоарите в хармонично допълващи го цветове.


Спалня в прасковено, бледосиво и бяло


Ако ви допадат интериори в светли цветове, изберете блед прасковен нюанс за стените в спалнята. За пода може да заложите на светъл естествен или ламиниран паркет, по възможност с лек розов оттенък на дървесината. Вграден гардероб, скрин и нощни шкафчета в бял цвят са отлично решение, тъй като ще се открояват изискано на фона на прасковените стени. Леглото бихте могли да изберете също в бяло или да заложите на тапициран модел в светъл сиво-кафяв цвят. Добавете спално бельо в бяло, праскова и бледосиво. Оформете акценти, като разположите върху леглото декоративни възглавнички с шарки в наситен прасковен цвят, резедаво и светлокафяво. На пода може да постелите бледосив килим с атрактивна релефна шарка. За прозорците изберете ефирни бели завеси. Ако има възможност, може да сместите в спалнята и малко кресло с тапицерия в блед прасковен цвят.


Спалня в прасковено, бежово и кафяво


Ако върху стените в спалнята положите боя в блед сивкав нюанс на прасковения цвят, изберете мебели с дървесен декор в светлокафяво. Заложете на подова настилка в мек бежов тон. Създайте ярка фокусна точка в спалнята, като постелите върху леглото кувертюра в портокалов цвят и върху нея подредите няколко възглавници с десени в бяло, оранжево и сивкавосиньо. Бели пердета ще се впишат идеално в декора. Бихте могли да окачите на прозорците и светли завеси с деликатни флорални или геометрични мотиви в бледосиньо, праскова и бяло, за да постигнете единност в дизайна на спалнята. Ако сте решили да разположите в спалнята голям гардероб, с ширина от стена до стена, може да изберете вратите му с дървесен декор в цвета на останалите мебели или в бяло.


Спалня в прасковено, черно и бяло


В случай че предпочитате мебели за спалня в тъмни тонове, като например венге, прасковените нюанси са чудесен избор за цвят на стените, тъй като ще балансират визуалната тежест на обзавеждането в наситени багри и освен това ще внесат усещане за топлина и мекота в декора. Създайте контраст, като изберете за пода настилка в опушен бял тон и спално бельо в няколко нюанса на същата гама. Така ще олекотите допълнително цветовата палитра. Бихте могли да заложите и на раирана кувертюра в бяло и черно, за да превърнете леглото в акцент. Алтернативно решение е изборът на гардероб с плъзгащи врати, изработени от стъклени панели Lacobel в черно и бяло или от ламинирани плоскости в тези два цвята.


« Назад към всички публикации