Еднокрили плъзгащи врати и отварящи се нагоре вратички

Съвременните жилища в големите градове са често с малка площ. В тях всяко пестене на пространството е от значение. За повече пространство и удобство разчитайте на еднокрили плъзгащи врати, а за шкафовете – на отварящи се нагоре вратички.

Къде е подходящо да се използват еднокрили плъзгащи врати

Вратите с отваряне и затваряне чрез плъзгане са удобни за стаи и за мебели. С такава врата можете лесно и удобно да преградите ниша, която да използвате като дрешник или килер. Мебели като гардероб или шкаф също се отварят и затварят удобно, като плъзгащата се врата не заема пространство, когато е отворена.

Еднокрила плъзгаща се врата
Ширина на отвора за еднокрила плъзгаща се врата

Еднокрила врата е подходяща за отвор с ширина до 90 см. Ако отворът е по-голям, например отвор на вход в стая, вратата трябва да бъде двукрила.

Еднокрилата плъзгаща врата е подходяща за всяка стая

Плъзгащата се врата с едно крило може да се постави на входа на всяка стая. Прибирането в стената е удобно за пестене на пространство.

В гардероба в спалнята, в шкафа в дневната, в голям шкаф в кухнята, в шкаф или гардероб в детската стая такава врата осигурява удобство.

Еднокрилите плъзгащи се врати се отварят лесно, те не затрудняват нито много възрастни членове на семейството, нито децата. Отварянето и затварянето са плавни, не резки.

С такава врата няма да се безпокоите, че ще хлопне при течение.

За еднокрилата плъзгаща се врата не е необходим праг, който обикновено създава проблеми на възрастни и деца, тъй като се спъват в него.

Еднокрила плъзгаща се врата за гардероб в ниша

Нишата е особено ценна в малкото жилище. Тя може да побере дрехи, на закачалки в горната част и сгънати на рафтове в долната част. За да можете да вместите и огледалото, изберете къде в нишата да го поставите – от едната или от другата страна, или в дъното. Така с плъзгане на вратата ще имате достъп до огледалото, за да проверите вида си преди излизане.

Гардероб в ниша с плъзгащи врати
Вратички, отварящи се нагоре

Тези вратички също пестят пространство и са много удобни най-вече в кухнята. Можете да си поръчате обзавеждане за кухня с горни шкафове с отварящи се нагоре вратички. Механизмите за вертикално отваряне гарантират лесно използване.

Вратичките с механизъм за вертикално отваряне са удобни и за секциите в дневната.

В детската стая новите дизайнерски решения с разчупена визия на обзавеждането комбинират в един комплект гардероб, ниска корпусна мебел и окачени етажерки или шкафчета. С плъзгаща се еднокрила врата на гардероба и механизми за вертикално отваряне на вратичките на шкафчетата се постига икономия на пространство, а изработването по индивидуален проект ще осигури максимално удобство за детето.

Използването на еднокрила плъзгаща се врата и вратички с механизъм за вертикално отваряне е особено удобно за малко жилище, но може да се приложи и в голям дом, ако поръчате малки гардероби и шкафове, за да остане свободно повече пространство. Възползвайте се от възможностите за поръчки на комплекти и отделни мебели по индивидуален проект. Така ще постигнете максимално удобство, а изчистеният модерен дизайн няма да претрупва обстановката.


« Назад към всички публикации